Stol ikke på pressen, den fordreier og tildekker. Og har selv lov til det! Det er avisas redaktør –som står fritt til å styre alt avisa fremmer, fastsatt av redaktørene selv. Jamfør ‘redaktørplakaten’.
Det gjelder også for uriktigheter – om det kan tjene avisas «linje». Uten nødvendigvis å rette det opp, om det blir påpekt. Det gjelder Aftenposten og øvrig presse. Dette er «presseetikk» i miljøet.
Aftenposten skriver om «myndighetene i Jerusalem». (Aftenposten 15.4.) Kan vi spørre hvilke «myndigheter» det er? Israelske ‘myndigheter’? Men hva har de «myndigheter» i Jerusalem å gjøre? FNs Hovedforsamling og Sikkerhetsråd har gjentatte ganger slått fast at Jerusalem er okkupert by! Okkupert av Staten Israel -som illegitimt prøver å gjøre Jerusalem «jødisk». Og vinne legitimitet for det.
Nå også støttet av Aftenposten, som legitimerer «israelske» myndigheter i okkupert Jerusalem. Det er et urettmessig, pro-israelsk standpunkt, med uredelig informasjon; et anti-menneskerettslig standpunkt av avisa.
I samme artikkel omtaler avisa en annen myndighet, betegnet som ‘regimet i Iran’. Et ‘regime’ når det gjelder Iran, men en israelsk ‘myndighet’ i Israel-okkupert Jerusalem. Ordvalg har betydning – Aftenposten fremmer uriktigheter til leseren, har valgt politiske standpunkt. Vær kritisk til avisa, og andre aviser også.
Av Trond Ali Linstad